Wat IKEA ons kan leren over duurzame PR en communicatie

Wie had gedacht dat IKEA de meester zou worden van praktische woonoplossingen en ook nog eens duurzaamheid zou omarmen? Het nieuwste project van IKEA, de Boho XL, is een tiny house dat ontworpen is om zo duurzaam mogelijk te zijn. Het is een samenwerking tussen IKEA en het Amerikaanse bedrijf Escape Homes, dat zich specialiseert in het bouwen van tiny houses.

Duurzaamheid staat centraal in het ontwerp van de Boho XL, met gerecycleerd hout en plastic flessen in de keuken en zonnepanelen op het dak om elektriciteit te leveren. Zelfs de douche en het toilet zijn zo ontworpen dat er zo min mogelijk water wordt gebruikt.

Het IKEA tiny house is volledig ingericht met IKEA spullen en bestaat uit een slaapkamer, keuken, badkamer en woonkamer. Ondanks dat het slechts 17 vierkante meter groot is, is de Boho XL zeer functioneel en biedt het slimme oplossingen om de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. Zelfs de eettafel is opklapbaar en schuift opzij om meer ruimte te creëren. Daarnaast wordt elk hoekje en gaatje gebruikt als opbergruimte.

Maar wat kunnen we als ad agency nu eigenlijk leren van IKEA’s PR- en communicatiestrategieën? Ten eerste is het IKEA tiny home project bedoeld om mensen te inspireren om duurzamer te leven. Dit past bij IKEA’s visie om tegemoet te komen aan de wensen van de huidige generatie zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen. Een belangrijke les die we hieruit kunnen trekken is dat het belangrijk is om een duurzame boodschap te communiceren en klanten te inspireren om duurzamer te leven.

Een ander belangrijk aspect van IKEA’s PR- en communicatiestrategie is de keuze om het tiny house online te presenteren vanwege de huidige situatie met Corona. Dit is een slimme zet, omdat het tiny house nu gemakkelijk online kan worden bekeken in plaats van dat het door het hele land moet worden rondgereden. Hieruit kunnen we leren dat het belangrijk is om ons aan te passen aan veranderende omstandigheden en ons communicatieplan aan te passen aan de huidige situatie.

Tot slot kunnen we leren dat het belangrijk is om slim gebruik te maken van onze ruimte en middelen om onze boodschap over te brengen. IKEA heeft slim gebruik gemaakt van hun tiny house en de mogelijkheden die het biedt om hun duurzaamheidsboodschap te communiceren en mensen te inspireren om duurzamer te leven.

Kortom, het IKEA tiny home project laat ons zien dat duurzame PR en communicatie belangrijk zijn en dat het slim gebruikmaken van onze middelen en ruimte kan helpen om onze boodschap over te brengen

Leave a Comment